ŽENY, MUŽI – konečne sa nám blíži koniec zimy, ticha a jar pomaly už krásne cítiť vonku. Spolu sa ponoríme do témy znovuzrodenia s prichádzajúcou jarou. Necháme zomrieť pomenované časti , ktoré zastavujú naše napredovanie. Uchopíme svoj nový nádych a dušu uvoľníme zo zovretia minulosti. Dovolíme si byť v sebe a pomenovať, čo sme nikdy nepomenovali. Vyživíme telo aj dušu zážitkami a pocitmi na obdobie uverenia, prebudenia a uskutočnenia tvorenia. Slovo sa zrodí ako matrica života. Prejdeme si vlastnú smrť, zrodíme sa cez slovo do nového JA a hrou a tancom roztancujeme seba do krajšieho života.

Kto je žena, kto je muž?

Žena ukotvuje v sebe jemnosť, ladnosť, ochotu nechať sa viesť, prijatie vlastnej slabosti cez ktorú vie uvidieť svoj potenciál a tak dokáže dať plnú podporu mužovi. No skrze svoju slabosť silnie, pevnie, rastie do zrelosti rozvážnej ženy, ktorá má uchopené svoje emócie aj pevne v rukách a dokáže ich viesť, tak aby prinášali úžitok. Neostáva v úzadí naopak napreduje, rozhoduje, tvorí a roztáča životnú silu žensky ako vreteno.

Muž uchopuje do vlastných rúk seba v sile, prijíma a dáva údery, vedie pevne svoju ženu, učí sa zastať si svoje miesto, otvára sa odhodlaniu zabezpečiť bezpečné prostredie svojej rodine v dostatku a blahobyte. Je ako stĺp – sťeržeň, o ktorý sa môže žena oprieť v čase slabosti, vedie výchovu detí a udáva smer svojej rodine.

Muž a žena spolu

 ponúka príležitosť stretnúť sa a dať si vzájomné vnímanie. Páry aj jednotlivci majú možnosť zladiť v sebe obe polovice – muža ženu a tak nájsť zmierenie a Lad vo svojom živote.

Srdečne ste vítaní do rodinného kruhu a priestoru, kde rodina je zmyslom a hnacou silou, kde aj Muž aj Žena hľadajú svoje miesto. Aktivity budú prebiehať spoločne. Našim nástrojom bude hra, aktívny pohyb, ktorý sa pomenuje a nasmeruje k vedomému plynutiu. Pohyb je život a my tak budeme plynúť s ním spoločne.

Čo sa naučíme?

Ženy

Naučíme sa používať staré slovanské celiteľské techniky na udržanie zdravého a šťastného života. Spoločnými aktivitami cez cvičenia, tance a spev naladíme svoje vibrácie na úroveň Ra-do-sti. –Slovanská Zdrava – dychové a pohybové cvičenia našich predkov pre šťastný a zdravý život –Bodrine – cvičenia na získanie bodrosti a jarosti -Živopenie a životancovanie – spievanie napojené na Matičku Zem a Jarilo Slnko

Muži

Pre zdravého človeka je najľahšie pracovať so svojím telom. Keď uvoľňujeme telo, pracujeme súčasne so svojím emočným stavom, naopak to ide ťažšie. Telo uvoľňujeme dýchaním a cvičeniami, ktoré sú založené na pohybe bez zastavenia. Tento pohyb sa učíme neustále vnímať. Rozvíjame koordináciu pohybov, kontrolu tela, pracujeme s dýchaním a súčasne s našimi strachmi.

Učíme sa zvládať tri princípy:

1. Stále sa hýbať

2. Byť stále uvoľnený

3. Hýbať sa celým telom

Precvičením celého tela pracujeme symetricky na obidve strany našeho tela, rozvíjame obidve hemisféry nášho mozgu. Výborné hlavne pre ľudí so sedavým zamestnaním na odstránenie neprosperujúcich stereotypov držania tela.

Žena, ktorá vás povedie týmto krásnym stretnutím je: Bc. Edita Radoja Jonyová.

  • Učí systém slovanských cvičení Čarovnice-stojaca voda už 5 rokov a zároveň sa venuje celiteľkému systému Zdrava. Je vyštudovaná folkloristka, tanečníčka so špecializáciou na slovenský folklór a tradície. Svoje vedomosti s prácou s ľuďmi cez rodové odbloky spája na svojich seminároch venovaných ženám, ale aj párom a rodinám. Je nadšená vedomosťami predkov a transformuje ich do nových úrovní. Na stretnutiach sprevádza aj živým tancom a spievaním, ktoré vníma ako nástroj na osobný rast a naplnenie života radosťou.

Ženy sa naladia na sukne a muži na pohodlné, voľné oblečenie, obuv pohodlnú na pohyb a na tancovanie.

DETAILY STRETNUTIA:

Cena výmeny: 69 eur na osobu, 119 pár (manželia, partneri, …)

Strava individuálna, káva a čajík si urobíme, stravu vieme objednať.

V prípade záujmu je nutné uhradiť celú sumu na číslo účtu: IBAN: SK49 8330 0000 0026 0149 3815 , variabilné číslo: 300319, do správy prosím uviesť vaše meno, prípadne mená, ak budete platiť za pár.

Kedy: 30.3.2019, od 9:00 do 17:00 /obedňajšia prestávka bude cca 1 hod. Obed si môžete priniesť so sebou, alebo sa dá aj objednať/
Kde: DK Prievoz, Kaštieľska 30, Bratislava

! Prihlasovanie + platba prosím VOPRED !

Prípadné otázky rada zodpoviem prostredníctvom mailu – slovienka@mail.ru, alebo telefonicky 0905/697 243

Hlboko sa tešíme na Vás v kruhu Predkov!

Slovienka a Edita Radoja Jonyová


0 Comments

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.