… hlboké spojenie s Predkami

Alatyr je staroveký slovanský obereg a predstavuje hlboké spojenie s Predkami. Je akýmsi prostredníkom medzi Bohmi a ľuďmi, ktorý prispieva k sebarozvoju a dosiahnutiu vnútornej harmónie.

alatyr_obereg_slovienka.sk

Alatyr

Slovanský obereg Alatyr – symbolizuje aj kameň s rovnakým názvom. Jeho zvláštnosťou je, že podľa starých legiend prišiel na zem z neba dávno predtým, ako sa na ňom objavili živé bytosti. Na tomto kameni si Bohovia vytvorili miesto na odpočinok. Tento kameň je mocný. Je schopný liečiť a posilňovať, to je skutočný základ Vesmíru. Prináša šťastie a teplo, zosobňuje nesmrteľnú dušu.

Vo všeobecnosti je to základ celého slovanského sveta.

Boh Rod, ktorý je považovaný za hlavného tvorcu, stvoril tri svety – pre Bohov, živých a mŕtvych. A potom stvoril Svaroga – kováčskeho Boha, ktorý mal dokončiť stvorenie sveta. Udieral kladivom do kameňa Alatyr a rôznymi smermi lietali iskry, z ktorých sa rodili ďalšie božstvá.

alatyr-symbol_slovienka.sk

Boh Rod

Verilo sa, že zákony Vesmíru sú vytesané do kameňa, strom života rastie, večný oheň horí a spod neho vyteká živá voda. Legenda hovorí, že život človeka, ktorý dokázal prečítať nápisy na kameni a rozlúštiť ich, už nikdy nebude taký, ako predtým.

Nie je prekvapujúce, že mocná sila sa pripisuje aj univerzálnemu oberegu Alatyr. Ale ako vo všetkých slovanských oberegoch, prípadne amuletoch je dôležité, aby bol človek čistý v srdci a myšlienkach, inak sa sila môže dokonca obrátiť proti majiteľovi (to som niekoľkokrát už písala).

alatyr-zivot-duse_slovienka.sk

Tričko s výšivkou Alatyr

Mimochodom, symbol má niekoľko mien:

Svarogov kríž – pretože posvätný symbol sa v skutočnosti skladá z 2 krížov (šikmého ženského a rovného mužského), ktoré sú umiestnené na sebe.

Srdce vesmíru

Zdroj nebeského Svetla

Oko Boha Roda

Vysivane_tricko_panske_muz_cierne_Alatyr_vzor-prvky_slovanske_cerveny_slovienka.sk

Tričko s krížikovou výšivkou Alatyr

Navyše, osem lúčov oberegu nie je bez dôvodu. Naši Predkovia, podobne ako mnohé iné národy, pripisovali číslu osem posvätný význam. Koniec koncov, symbolizuje večnosť, nekonečný pohyb procesov, prúdenie akéhokoľvek konca do nového začiatku.  Je to osemcípa hviezda, ktorej lúče sú spojené v jednom bode. Jeden z významov slovanského oberegu Alatyr hovorí, že stredom hviezdy je stred Vesmíru, Oko Boha Roda. Počet lúčov má špeciálnu interpretáciu. Takže v starovekých svätyniach bolo vždy zapálených 8 ohňov pozdĺž obvodu a deviaty bol umiestnený v strede.

Alatyr-kvet--nahrdelnik-Slovienka.sk

Náhrdelník Alatyr

Alatyr je symbol, ktorý sa môže kombinovať aj s inými symbolmi, nakoľko svojou silou posilňuje tieto okolité symboly. Vhodný či pre mužov, alebo ženy.

Ako vám, alebo vášmu obydliu môže pomôcť tento symbol Alatyr:

Zlepšuje vzťahy medzi domácnosťami.

Chráni ľudí žijúcich v dome pred zlom.

Odstráni akýkoľvek negatívny vplyv zvonku.

Otvára cestu čistej božskej energii v prospech domácnosti.

Slovienka.sk Zasiata zem + symboly podporujúce PLODENIE, ZDRAVÝ ROD

Tričko s výšivkou Hviezda Alatyr a Zasiata zem

Význam amuletu Alatyr pre ženy:

Pre každú ženu, ale aj pre každého človeka 😉 je dôležité zostať v rovnováhe a cítiť stabilitu v tomto svete. A Alatyr je symbol, ktorý to pomôže dosiahnuť. Ale je dôležité, aby majiteľ amuletu bol uvedomelý človek, usilujúci sa pochopiť zákonitosti a základy tohto sveta, ktorý chce nájsť správnu cestu a ísť po nej.

Tričko s výšivkou Alatyr

Tričko s výšivkou Alatyr

Harmónia v dome je pre ženy dôležitá a Alatyr ju pomáha dosiahnuť. Dokáže v človeku odhaliť talenty a vytiahnuť na povrch skrytý potenciál.

Alatyr pomáha nadviazať komunikáciu s opačným pohlavím a pomáha nájsť dôstojného životného partnera.

vysivane-červene-tricko-zena-dlhy-rukav-Alatyr-modrobiela-slovienka.sk

Tričko dlhý rukáv, Alatyr

Amulet stabilizuje nervový systém a ženy sú známe svojou vysokou emocionalitou a náchylnosťou na stres.

Amulet má veľmi jemnú energiu, takže ho môžu nosiť aj tehotné ženy a deti. Mimochodom, slovanský symbol / obereg nasmeruje deti a tínedžerov na správnu cestu, varuje pred závislosťami a chráni ich pred zlým vplyvom iných.

Tričko s výšivkou Alatyr

Tričko s výšivkou Alatyr

Čo znamená amulet Alatyr pre mužov:

Muži sú bojovníci v srdci aj v živote. Idú vpred, pokoria jeden cieľ a hneď označia ďalší. Je dôležité, aby hľadali spravodlivosť a amulet v tom pomáha. Je tiež dôležité, aby predstavitelia silnejšieho pohlavia našli svoje miesto v živote, zabezpečili a chránili svoju rodinu. Alatyr vychováva silu a odolnosť, učí sa vyrovnať s ťažkosťami a vybrať si správne cesty v budúcnosti.

Muž-T2biele-Alatyr1_slovienka.sk

Tričko s krížikovou výšivkou Alatyr

Amulet pomôže zamerať sa na dôležité body, odrezať všetko nepodstatné,

Posilní imunitný systém a muži sú známi tým, že neradi venujú pozornosť príznakom chorôb a chodia k lekárom.

Amulet chráni pred zlým okom a zmierňuje úzkosť, čistí myšlienky pre naliehavé a dôležité úlohy.

Tričko s výšivkou Hviezda Alatyr

Tričko s výšivkou Hviezda Alatyr 1

Alatyr pomáha svojmu majiteľovi získať sebavedomie, pochopiť jeho osud, posilňuje ducha.

Vo všeobecnosti je amulet schopný naladiť sa na svojho majiteľa a posilniť v ňom tie osobné vlastnosti, ktoré sú vhodné v živote konkrétnej osoby. Strážcov zákona napríklad posilní intuícia, kreatívni ľudia dostanú inšpiráciu.

Amulet je tiež ideálny pre cestovateľov, ezoterikov, obchodníkov, sociálnych pracovníkov, tých, ktorí praktizujú duchovné a telesné praktiky.

Tvoja Slovienka

obrázky v texte: Slovienka, slovienka.sk, úvodný obrázok internet.


4 Comments

Kaja · 2. novembra 2023 at 10:57

Pekné a uveriteľné

    Slovienka · 2. novembra 2023 at 11:34

    ďakujem 🙂

Jozef · 24. decembra 2023 at 13:24

Tieto tričká by sme mali nosiť a nie americký brak ktorý nič neznamená a nič nehovorí.

    Slovienka · 30. decembra 2023 at 8:45

    áno Jozef, súhlasím s vami 🙂 . Vážiť si to naše a nie cudzie!

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.