…. znak Perúna

Tento obereg prináša šťastie vo vojenských a mierových záležitostiach, požehnáva nadobudnutie bohatstva a pomáha liečiť z chorôb. Chráni tiež pred zlými kúzlami, nepriateľmi a dlhmi. Prináša šťastie.

perunov-stit-slovienka.sk

Perúnov štít

Perunov štít

V dávnych dobách bol štít Perúna prostriedkom ochrany pred nepriateľskými šípmi a oštepmi. Právo nosiť ho mali vojvodcovia a bojovníci vyššej triedy. Neskôr sa tento symbol začal používať na ochranu pred zlými silami a neprajníkmi. Tento symbol je známy ako hromové koleso a považuje sa za najobľúbenejší zo všetkých.

Tričko-biele-Stit-Peruna-cierny-Slava-rodu_slovienka.sk

Tričko s výšivkou Perúnov štít

Kolo hromu alebo hromové koleso je známy znak Perúna, ktorý je „šesťlístkom“ vpísaným do kruhu. V dávnych dobách bolo možné nájsť vyobrazenie tohto slovanského symbolu na odevoch, brneniach a stenách domov. Naši Predkovia verili, že tento symbol Perúna umiestnený na košeli alebo štíte ochráni bojovníka v boji. Verilo sa, že znak vyrytý na chalupe pomôže ochrániť pred bleskom.

Tricko-vysivane-s-vysivkou-1-perunov-stit-slava_rodu_slovienka

Tričko s výšivkou Perúnov štít

Perunova sekera

Obereg Perúnova sekera je klasickým mužským symbolom. Je určený pre tých predstaviteľov silnej polovice ľudstva, ktorí zasvätili život povolaniam vyžadujúcim odvahu a silu vôle. Tento talizman pomôže mužovi prekonať jeho strach a fóbie. Dodá mu odhodlanie a vytrvalosť pri dosahovaní cieľa. Perúnova sekera bude ďalšou šancou na víťazstvo tam, kde nie je žiadna nádej.

Tričko-biele-Stit-Peruna-Slava-rodu_slovienka.sk

Tričko s výšivkou Perúnov štít

Ženy tento obereg, ako vlastne všetky čisto mužské oberegy, nosia opatrne. Ženám, teda nežné pohlavie, prinesie tento symbol silu, odhodlanie a sebadôveru. Odporúča sa im kombinovať tento symbol s inými symbolmi / talizmanmi. Symbol sa tiež často používa pri rituáloch spojených s narodením dieťaťa alebo svadbou.

Triglav v štíte

Číslo tri malo vždy veľkú váhu vo všetkých náboženstvách a kultúrach. Možno práve preto sa Triglav a jeho význam vždy interpretovali rôznymi spôsobmi.

triglav-slovienka.sk

Je to sila troch pohanských bohov – Perúna, Svaroga a Svjatovíta (Svantovít) – duše, tela a ducha. A myšlienka, že čierne, biele a sivé pruhy idú za sebou a miešajú sa. Určite ste si všimli, že slovanské oberegy sú zámerne symetrické. Je to symbol toho, že na svete sú vždy protikladné veci, ktoré vytvárajú rovnováhu.

Takýto obereg je vhodný aj pre tínedžerova, ktorý sa cíti trochu stratený a len tápe na svojej ceste, a opäť tvorivým ľuďom a cestovateľom. Je to skrátka talizman, ktorý vám umožní vybrať si správnu cestu na ťažkej životnej križovatke.

Tvoja Slovienka

obrázky – novinky: Slovienka, úvodný obrázok: internet


2 Comments

Peter · 15. mája 2023 at 19:46

Ozaj pekné 🙂

    Slovienka · 16. mája 2023 at 5:38

    Ďakujem pekne Peter 🙂

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.