… alebo spojenie s Predkami cez tento obereg (symbol)

Jedným z najuznávanejších a najmocnejších ohnivých symbolov vojenskej zdatnosti, zosobňujúcich odvahu to je slovanský obereg Ratiborec. Naši Predkovia verili, že tento symbol vydesí  / vystraší nepriateľov natoľko, že oslepnú a potom utečú.

ratiborec_obereg_symbol_slovienka

Obereg Ratiborec

Sila znamenia Ratiborec

Symbol Ratiborec mali právo nosiť iba muži, alebo bojovníci, ktorí sú pripravení dať svoje životy v prípade potreby nielen za svoj Rod, svoju zem, ale za celý ľud / národ. Obereg Ratiborec sa stáva dobrých ochráncom a dá svojmu nositeľovi neuveriteľnú silu, sebadôveru, pevnosť ducha, ale iba ak sú jeho úmysly čisté, úprimné a jeho viera je neotrasiteľná. Bojuje za spravodlivú vec. Stojí za zmienku, že celé náboženstvo starých Slovanov je založené na skutočnosti, že pomoc a požehnanie od Bohov dostávajú len vyvolení a najhodnejší ľudskej rasy.

Muž-T2biele-Ratiborec_slovienka.sk

Tričko s výšivkou Ratiborec

Obereg Ratiborec

je považovaný za neoddeliteľnú súčasť života celej armády. Archeológovia našli nástroje a brnenia starých Slovanov, na ktorých bol vo forme rytiny vyobrazený Ratiborec a podľa vyšívaných symbolov na ich odevoch je možné rozlíšiť príslušnosť k tej či onej vojenskej kaste.

Muž-T2cierne-Ratiborec_slovienka.sk

Tričko s výšivkou Ratiborec

Odvaha, múdrosť, sila …

Pre bojovníkov to nie je len nejaký symbol, je to spojenie s ich Predkami, ich múdrosťou, odvahou a správnym rozhodovaní sa. Aplikácia tohto symbolu na veci, oblečenie, sa považovala za druh vojenského osvetlenia, to znamená, že symbol Ratiborec urobil z obyčajných chlapcov skutočne silných a nebojácnych mužov na bojisku.

V našej dobe môže symbol pomôcť, ak je oblasť činnosti spojená s nebezpečenstvom alebo má zachrániť životy: polícia, hasiči, armáda, … Tento symbol sa stane skutočným ochrancom a talizmanom, ale iba ak sú myšlienky nositeľa čisté. A toto je dôležité si uvedomiť! Lebo tento symbol nie je určený pre tých, ktorí porušujú zákony spravodlivosti a Vesmíru a vytvárajú nespravodlivosť a krutosť.

DLHE-TRICKO-MUZ-vták ohnivak-Ratiborec-Biele_slovienka.sk

Tričko dlhý rukáv, so symbolom Ratiborec

Popis symbolu:

Základom pre znak Ratiborec je rovný kríž. Na rozdiel od väčšiny ostatných slovanských amuletov nepozostáva z tenkých línií, ale zo širokých a silných, ktoré symbolizujú energiu a silu bohov bojovníkov. Tenké lúče idú z kríža do stredu znamenia a hovoria o ohnivej energii tohto amuletu.

Ratiborec by sa nemal aplikovať na telo vo forme tetovania. Optimálne je zaobstarať si tento obereg v podobe amuletu, alebo výšivky.

Žena môže nosiť slovanský amulet Ratiborec iba vtedy, ak sa venuje nebezpečnej, tradične mužskej práci.

DLHE-TRICKO-MUZ-vták ohnivak-Ratiborec-Cierne_slovienka.sk

Tričko dlhý rukáv, so symbolom Ratiborec

Symbol Ratiborec dáva:

Ochranu pred zraneniami, či nehodami;

Odvaha, sebavedomie

Sily pre akciu

Neustále fyzické nebezpečenstvo

Tvoja Slovienka

obrázky zdroj: Slovienka, úvodný obrázok: internet


0 Comments

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.