… ako pomáha majiteľovi v jeho živote

Význam symbolu “Bogodar”

je dar od Boha. Tu je však potrebné poznamenať, že „dar“ medzi Slovanmi, našimi Predkami neznamenal žiadny materiálny predmet, ale zručnosť, talent, schopnosť získať niečo vďaka získaným vlastnostiam, majestnátna sila a múdrosť najstarších Bohov (PrvoPredkov).

Muž-T2biele-Bogodar_slovienka.sk

Tričko s výšivkou Bogodar

Bogodar pomáha svojmu majiteľovi ľahko a s istotou prechádzať životom, prekonávať najrôznejšie prekážky a ťažkosti, pomáha získať duchovnú silu a ctiť si jeho zákony.

Existuje známa múdrosť – „ak chceš človeka nakŕmiť, nedávaj mu rybu, ale daj mu udicu“. Ak sa to dá takto ľahko povedať, vyrieknuť,  tak potom tento symbol je taký „rybársky prút“.

Bogodar je jasný a láskavý symbol

Človek nemôže požadovať dar od Boha, a dokonca oň žiadať. Môže však svojimi skutkami vo svete Odhalenia, v harmónii s ostatnými a v pokoji mysle, dokázať, že je pripravený dar prijať.

Muž-T2Cierne-Bogodar_slovienka.sk

Tričko s výšivkou Bogodar

Znamenie Bogodar je tvorené runami „G“ (Ga – pohyb) a runami „T“. Runa „T“ má tiež význam „pevne“, preto symbol Bogodar dáva človeku pevnosť Mysle, Slobodu pri výbere veľkosti jeho obete:

Kedy – koľko – ako – pre koho – prečo …

To sa vysvetľuje skutočnosťou, že nositeľ symbolu musí pochopiť, že na jednej strane mu Bohovia dali slobodu voľby a na druhej strane je jednoducho potrebné robiť ľuďom dobro tým, že vezme na seba toto znamenie. Napriek tomu si znak Bogodar môžu obliecť a nosiť tí ľudia, ktorí potrebujú pomoc Bohov pri pohybe životom a pri duchovnom raste.

DLHE-TRICKO-MUZ-vták ohnivak-BOGODAR-Biele_slovienka.sk

Tričko dlhý rukáv, so symbolom Bogodar

Staroveké Védy

hovoria, že nosenie symbolu „Bogodar“ ako talizmanu pomáha prijímať „Svetlo dobra, lásky a Pravdy“.

Ak nakreslíme analógiu s budhistickou filozofiou, potom „Bogodar“ je znakom osvietenia. Majiteľ, ktorý nosí napr. tento symbol či už vyšitý, alebo v podobe taliznamu má veľkú šancu jasne vidieť, pochopiť veľa, čo bolo pre neho predtým skryté, poznať jeho skutočný osud. Preto si symbol Bogodar obzvlášť ctia strážni kňazi, ktorým Bohovia Svetla zjavili Nebeskú Múdrosť a zverili ju, aby ju uchovávali a chránili ako Najvyšší dar.

DLHE-TRICKO-MUZ-vtakOhnivak-BOGODAR-Cierne_slovienka.sk

Tričko dlhý rukáv, so symbolom Bogodar

Na záver

Bogodar je teda slovanský Védsky symbol, ktorý dáva človeku stálu záštitu nebeských Svetlých Bohov a odhaľuje mu všetku starú pravú spravodlivosť a múdrosť. Preto je “Bogodar” veľmi užitočný aj pre tých ľudí, ktorí sa zaoberajú dešifrovaním a interpretáciou nebeských Véd, Rún a iných Slovansko-árijských symbolov a znakov.

Tvoja Slovienka

obrázky zdroj: Slovienka, úvodný obrázok: internet


0 Comments

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.