… alebo, keď slová a priania sú skryté v symbolike

Naši Predkovia venovali vo svojom živote veľa času symbolom. Cez tieto symboly znázorňovali snáď všetko lásku, zdravie, hojnosť, ochranu (pre seba, pre svojich najbližších, či pre svoje obydlia), ai. S ľahkosťou a jednoduchosťou v nej vedeli čítať.

nahrdelnik_s_retiazkou_vtaciky_laska_rucna_praca_slovienka.sk

Náhrdelník Vtáčiky

A vy sami dobre viete, že ju používali všade, či na prívesky, oblečenie, uteráky, utierky, nábytok, detské kolísky, príbor, či svoje príbytky, ai.

Symbolika Vták u našich Predkov

  • voľnosť, ľahkosť, rodičovstvo, vzduch, sloboda, nesmrteľnosť ducha, dieťa,

Takže vtáky hrali celkom významnú úlohu, ba pokojne môžem napísať, že tradíciu v živote našich Predkov, cez ktorých dokázali symbolicky znázorniť napr. aj lásku, tak, ako vidíte na prívesku alebo rozchod – koniec lásky (vtedy sú dva vtáky k sebe otočený chrbtom).

nahrdelnik_vtaciky_laska-rucna-praca-slovienka.sk

Náhrdelník Vtáčiky

Na tomto prívesku sú dvaja vtáčiky otočený k sebe a medzi nimi je srdiečko. Ale stretla som sa už aj s takým zobrazením, kde medzi dvoma vtáčikmi je strom – Strom života.

Nechaj na seba pôsobiť symboly

Mám veľmi rada symboly, mám veľmi rada v nich čítať, nechať ich na seba navnímať (nacítiť) tak, ako to robili naši (moji) Predkovia.

privesok-nahrdelnik-s-retiazkou-vtaciky-rucna-praca-slovienka.sk

Náhrdelník Vtáčiky

Skúste to niekedy aj vy 😉 . Jedine čo k tomu potrebujete je trpezlivosť a prax. A potom len skúšať a skúšať. A neskôr si budete vedieť aj podľa toho vyberať, čo je pre vás vhodné, čo momentálne napr. aj vaša duša potrebuje. Ona vás vie pekne viesť.

Vaša Slovienka


0 Comments

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.