Keď duša volá po tvorivosti, niet kam uhnúť.

Z duše, zo srdca, cez ruky, z minulosti, vznikla aj vďaka súčasným vymoženostiam značka Slovienka. Je originálna hneď z niekoľkých dôvodov.

Je vyrobená z čisto prírodných materiálov (napríklad ľan, bavlna) a pri nosení vás aj chráni. Jej autorka totiž našla inšpiráciu v slovanských posvätných symboloch, aké používali naši predkovia – Oberegy. Tieto symboly – amulety, chránili proti chorobám a zlým skutkom a naopak pomáhali dobrým skutkom, čestnému úsiliu, láske a prosperite. S ich pomocou sa vykonávali tradičné obrady a rituály, ako napr. svadby, oslava narodenia dieťatka, či oslava ročných období, ai. (bez zvieracích obetí).

Slovania vyrábali amulety vlastnoručne vyrezávané z dreva a kostí. Neskôr sa stali majstrami obrábania kovu, maľby na stenách, obrusov a výšiviek na odevoch. Starovekí Slovania uctievali svoj rod, status rodiny, snažili sa žiť v harmónii s prírodnými živlami – dažďom, vetrom, bleskami. Každá matka rodiny vedela, ako vybrať symbol pre ochranu manžela a detí. Vyšívanie symbolov na odevy bola výsostná práca ženy.

Toto bohatstvo našich predkov sa dedilo z generácie na generáciu, odevy boli zaplnené posvätnými symbolmi. Čo sa týka schopnosti komunikovať s prírodou a získať si pomoc od božských síl, starí Slovania v mnohom predčili súčasných moderných ľudí.

O Slovienke – o mne, mojej práci, tvorivosti, vyšívaní, …

Na stránke andawell.sk napísali o Slovienke – o mne, mojej práci, tvorivosti, vyšívaní pekný článok 🙂 . Dokonca sa môžete zapojiť 😉 aj do súťaže o ľanové výrobky do domácnosti.

Celý článok si môžete prečítať 👉 : https://andawell.sk/chrante-sa-nosenim-originalu/

Tvoja Slovienka


0 Comments

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.