Všimla som si, že stále viac a viac je v obľube nosiť vyšívané tričko. Teším sa tomu, lebo je v tom kus krásy, citu, tvorenia, času, ale aj ochrany – ak sa také vyšije. Tiež sa takéto vyšívané tričko dá krásne kombinovať – von, do práce, na cestovanie, oslavu, … Ale! aj ako darček, ktorý pekne prekvapí a poteší, viem o čom píšem 😉 .

Niečo málo k výšivke

Výšivka bola od určitého obdobia súčasťou každej kultúry – tradícia zdobenia odevov výšivkou a nechýbala ani u našich predkov. Vyšívali si všetko čo sa dalo – od odevom (šaty, sukne, košele, nohavice, kabáty, čiapky, pre deti, …) až po doplnky do domácnosti (obrusy, uteráky, utierky, vankúše, …).

Výšivka v podobe ochranných symbolov mala veľký význam – ale to už poniektorí viete, postupne sa z určitých dôvodov začala „skrývať“ medzi výšivku ľudovej tvorby, ktorá má charakter ozdobný/ornamentový – je pekne vizuálna. Takto si každý región vytvoril tú svoju vlastnú, ktorá sa zachovala dodnes so svojimi špecifickými znakmi.

Keďže si veľmi vážim naše dejiny/tradície, rozhodla som sa aj ja prinášať medzi vás (i keď) modernou technológiou to, čo nám tu zanechali naši predkovia.

Moje vyšívané tričká

Moja paleta výšiviek na textil je široká, pričom sa postupne snažím o jej rozširovanie a prinášanie nových rôznych návrhov či na tričko, alebo ľanové oblečenie a iný textil …

Kupit vysivane tricko tu Slovienka

Výšivka  – vlastný návrh na textil

Od začiatku a to je už nejaký ten čas, ako som sa začala venovať vyšívaniu tričiek – to bol môj prvý pôvodný krok 😊 –  som do ponuky hneď zahrnula aj vyšívanie vlastného návrhu – čo poniektorí aj využili.

Prečo to spomínam 😉 ? “Opakovanie je matkou múdrosti!” a možno si na to len trochu pozabudol/la, alebo si o tom ešte ani nevedel/la.

O tejto ponuke si môžete prečítať viac TU:

https://slovienka.sk/nasa-tvorba/nakombinuj-si-sam/

Výhody vyšívaných tričiek

  • výšivka vydrží dlhšie ako potlač
  • výšivka sa praním neznehodnotí
  • výšivka je krajšia 
  • výšivka je očarujúca 

Vaša Slovienka 🥰


2 Comments

Anton · 4. júna 2020 at 17:05

Pekne ich mate 👌

    Slovienka · 5. júna 2020 at 5:19

    Ďakujem pekne 😉 … Sú tvorené radosťou, pre vás 🙂

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.