Prešiel nejaký ten čas, či mesiac od spustenia stránky Slovienka.sk do sveta.

A ja som dostala chuť, prihovoriť sa vám cez riadky aspoň pár vetami a nielen cez tvorbu.

Určite ste si všimli, že na stránke pomaly a postupne pribúdajú nové vzory. Ak „náhodou“ nie, tak šup popozerať ? , lebo krôčik po krôčiku vzniká pekná paleta vzorov na vyšívanie! Opäť sa mi tu len potvrdzuje, že naozaj tvorenie ma baví, napĺňa, robí šťastnou, pokojnejšou a mám formu, cez ktorú sa môžem realizovať. Ak raz začnete s tvorením (určite to poznáte), ťažko s tým končíte ? . „Vnútorný motor“ vás núti ísť vpred a pokračovať v tom.

Ako sa z mojej práce, vyšívania teším 😉

Ale, aby som sa len nevytešovala, ako ma tvorenie baví ? (i keď to je naozaj pravda!) , chcem niečo napísať aj z tej druhej strany, pretože nie každý má na to odvahu. Čo som pocítila je, že mám veľkú zodpovednosť vytvoriť výšivku tak, aby som bola s ňou naozaj spokojná, bola na ňu hrdá a smelo ju pustila na oči druhým, aby si ju obliekli.

Preto aj príprava výšivky nám zaberá vždy iný čas. Pri tvorbe privierame oči a viac otvárame srdcia ? . Vieme, že každý človek je jedinečný a preto nie je možné zostať len pri malej ponuke, je dôležité, aby si každý kto má záujem, našiel to svoje ? .

Nápadov je naozaj veľa, ony vždy budú prichádzať v rôznych intervaloch. Takže je normálne, že v jedno obdobie pribudne naraz viac vzorov a ďalší krát bude odmlka, ticho. Ku každej výšivke pristupujeme individuálne. Musíme si byť 100% istý ňou. Hľadáme jej správny tvar, veľkosť, farbu, stehy, prípadne či ju niečím doplníme, obohatíme,  a pod.

Moja rodina

Čo sa týka rodinnej atmosféry, tu som si všimla, že nie je nič krajšie, ako aj to, keď vás môžu deti vidieť, pozorovať, byť pritom, byť súčasťou toho, keď spolu s manželom vymýšľame, chystáme výšivku na jej realizáciu ? . Dávate vtedy svojmu potomstvu jeden z dôležitých rodových darov a to, že práca, ktorá sa robí s radosťou má veľký význam a ešte aj to, ak to vie robiť muž so ženou ?  , ktorí spolu nažívajú.
Áno, pravda je, že aj my občas prejdeme tým, že sa nezhodneme. Stane sa, že tvorivé cítenie sa môže odlišovať. Veď sme Jin a Jang ? . A je to úplne v poriadku. Dôležité na tom je, vedieť sa vrátiť späť, vedieť urobiť správny kompromis, i keď niekedy to môže byť ťažké, aj humorné, a na záver poučiť sa.

Aj v tejto práci, tak, ako v každej sa chceme zdokonaľovať, vylepšovať a prinášať to, čo poteší našich zákazníkov. Dôležité je nezostať na jednom mieste. A verte tomu, alebo nie, pomáhate tomu aj Vy ? , každý kto sa stretne s našou prácou. Každá reakcia nám pomáha ? , posúva nás vpred .

Želám sebe, ale aj vám všetkým veľa tvorivých dní 🙂 .

(Vaša) Slovienka


0 Comments

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.