🍀 Živa – Veľká Bohyňa večného univerzálneho života, bohyňa mladosti a čistých Duší Človečích. Patrónka sveta Javi.

🍀 Živa je darkyňa života, je bohyňou plodnosti: tu máme na mysli energetickú plodnosť vesmíru.

deň živy-1.maj_slovienka.sk

🍀 Bohyňa Živa je prvým a kľúčovým ženským božstvom starých Slovanov. Je patrónkou matiek a žien, ktoré pomáhajú pri pôrode a starostlivosti o deti. Rada pomáha umelecky nadaným ľuďom otvorene vyjadrovať svoje pocity, aby okúzlili ostatných.

🍀 Živa je obrazom neporaziteľnej životodarnej energie, ktorá dominuje bezmocnému svetu tmy a vedie človeka k mnohorozmernému (viacrozmerné svety) vývoju jeho podstaty.

🍀 V tento krásny 1.májový deň naši Predkovia opäť zvykli robiť ohne, spievali, tancovali, kúpali sa v studenej vode (potok, rieka), ďakovali Bohyni Živy za život, zdravie, za narodenie detí, ako aj pokračovanie ľudskej rasy.

🍀 Ak môžte postavte sa aj bosými nohami na zem/na trávu a vnímajte spojenie so Živou aj cez chodidlá. Dovoľte jej, aby Vami krásne prúdila, pretekala. Vnímajte ten krásny tok života  . Ak nemáte možnosť ísť k potoku, či k rieke, postavte sa aspoň napr. do vedra zo studenou vodou, alebo sa poriadne poumývajte v studenej vode  .

👉 Tričko so symbolom Živa pre ženu:

Živa, Slavec, Strom života, Alatyr, Zasiata zem_slovienka.sk

znak_Živa_slovienka.sk

text: Slovienka, https://slovienka.sk/…/…/bohyna-ziva-patronka-matiek-a-zien/


0 Comments

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.